klor-dioxid-adagolas

A klór-dioxid folyamatos vízbe adagolása

A klór-dioxid folyamatos adagolása esetén az első pár hónap az úgynevezett tisztulási időszak. A klór-dioxid működési mechanizmusa közben leválasztja a vízrendszer csőfalaira és egyéb szerelvényeire rakódott biofilm réteget és ezáltal megszünteti a baktériumok élőhelyét és tápanyagát, így gyökeresen kezeli a problémát, hiszen nem csak a vízben lévő baktériumokat pusztítja el.

A biofilm réteg hatékony leválasztásához az első időszakban magasabb koncentrációra van szükség. Miután a biofilmet eltávolítottuk a csőrendszerből le tudunk menni egy extrém alacsony koncentrációra, ami elegendő ahhoz, hogy a kialakított steril állapotokat fenntartsa.

A tisztulási időszakban szükség lehet rendszer átmosatásra, hogy a vegyszer mindenhová eljusson.

Magasabb koncentrációval rövidebb időn belül, alacsonyabb mennyiségű adagolással később el lehet érni a tökéletes vízminőséget.

Az adagoláshoz szükséges gépesítés beruházási költsége alacsony. Impulzus jeladós vízórára és egy csőre merőleges adagolási pontra van szükség. A vízhálózatban összesen ennyi átalakítás szükséges. Az adagoláshoz szükséges továbbá egy adagoló szivattyú, ami a tartályból felszívja a vegyszert és 10 bar nyomással az ivóvíz áramlás közepébe adagolja. A TwinOxide vegyszerünket az általunk forgalmazott vastag falú – ellenálló tartályokból szívjuk fel, míg a Clorious2 vegyszerünket a speciális biztonsági kuplungos csatlakozón és szivócsonkon keresztül a saját biztonsági tartályából.

Az adagolás szüneteltetése nem ajánlott, hiszen a baktériumok újra megtelepedhetnek a vízrendszerben, ha a vegyszer nem jut el mindenhová.

Hosszú távon egy extrém alacsony koncentráció is elegendő ahhoz, hogy a ne fertőződjön el újra a vízrendszer, így a folyamatos adagolással tökéletes és hatékony védelmet biztosítunk a legmakacsabb baktériumok ellen is, mint pl. a pseudomonas és a legionella, de éppúgy hatékony megoldás vírusok, gombák és férgek ellen is.

Kérjen egyedi ajánlatot, munkatársaink készséggel fogadják hívását!