biofilm

Sokkolásos fertőtlenítési eljárás klór-dioxiddal

A klór-dioxidos fertőtlenítés egyik lehetséges módja a sokkolásos állófertőtlenítés, melyet magasan fertőzött rendszerek esetén szoktunk alkalmazni, használjuk továbbá akkor is, ha a tisztulási folyamatot gyorsítani szeretnénk.

Az eljárás során relatív magas koncentrációt engedünk be a rendszerbe és meghatározott reakcióideig bent tartjuk azt. A sokkolásos fertőtlenítéssel meggyorsítható a biofilm réteg meglazítása és leválasztása, valamint a biofilm alól felszabaduló baktériumok oxidálása. A sokkolásos fertőtlenítés után a biofilm leválás szabad szemmel látható a végpontoknál. Az állófertőtlenítés után szükség van rendszer átmosatásra és átöblítésre.

A sokkolásos klór-dioxidos fertőtlenítés nagyban meg tudja bolygatni a vízrendszert, hiszen eltávolítja a biofilm egy részét és a biofilm alól plusz baktériumok bújhatnak elő. A rendszer szennyezettségi állapotát, azaz az aktuális tisztulási fázist a reakcióidő után mért eredményeink fogják meghatározni. Elképzelhető, hogy szükség van még egy sokkolásos eljárásra, ez mindig rendszerfüggő.

Minden állófertőtlenítést követően javaslunk ún. utókezelést, amely esetén ivóvíz norma – emelt koncentrációban történő folyamatos adagolással kezeljük a vizet.

Képesek vagyunk teljes vízrendszerek, ipari telepek, falvak, városok, irodaházak komplett vízrendszerét fertőtleníteni és megtisztítani, majd a kialakított steril állapotokat fenntartani.

Munkatársaink készséggel fogadják hívását! Kérjen ingyenes helyszíni felmérést és egyedi ajánlatot!