technologiai-vizkezeles

Technológiai vízkezelés klór-dioxiddal

Klór-dioxid vegyszereink tökéletesen alkalmazhatóak technológiai vízrendszerek biológiai kezelésére is, legyen szó akár zárt, akár nyitott vízrendszerről. Nyitott hűtővíz rendszerek, hűtőtornyok esetén a klór-dioxid vízbe adagolása tökéletes megoldást nyújt a legionella baktérium ellen. Működés közben eltávolítja a biofilm réteget, így nem csak a vízben lévő baktériumokat pusztítja el, hanem megszünteti azok élőhelyét és tápanyagát, így gyökeresen kezeli a problémát.

Ezáltal tisztán tartja a teljes hűtővíz rendszert és a hűtőtornyok tartályát is. Működése közben nem okoz extra korróziót, nem érzékeny a hőmérsékletre és a pH-ra, valamint a baktériumok nem képesek ellenállást kifejteni és rezisztenssé válni ellene.

Hűtőtornyos rendszereknél a klór-dioxid vízbe adagolása mellé javasoljuk az automatikus, vagy akár kézi iszapolás kiépítését, valamint a víz szűrését. Az iszapolásra és az automatikus öblítésű szűrésre is megvan a megfelelő technológiánk.

Egyéb nyitott vízrendszerek esetén is kiválóan alkalmazható a klór-dioxid, mint pl. ivóvíz rendszerben lévő zuhanyzók legionella védelmére, pezsgőmedencék, uszodák legionella védelmére, autómosók legionella védelmére, párásító rendszerek és evaporatív hűtési rendszerek legionella védelmére.

Kollégáink készséggel fogadják hívását! Kérjen ingyenes helyszíni felmérést és egyedi ajánlatot!